Over Leiden

Leiden ligt zeer centraal in de Randstad én is een fijne stad om te wonen. Al eeuwen is het een echte studentenstad, met de oudste universiteit van Nederland, opgericht in 1575. De rijke geschiedenis van Leiden is overal voelbaar. Hier kun je uren dwalen langs de grachten, de monumentale panden en de hofjes. Je vindt er internationaal gerenommeerde musea en op het gebied van theater, film en muziek is er veel te beleven. De aanwezigheid van de universiteit trekt veel bedrijven en werkgelegenheid aan, bijvoorbeeld in het BioScience Park – een van de grootste life science parks van Europa.

Ligging

The Station House staat op jouw ideale plek: net zo dicht bij het station als bij de historische binnenstad – een paar minuten lopen. Met de auto naar je werk? Huur een plek in de garage van The Station House en je zit zó op de uitvalswegen. Steek je neus buiten de deur en je vindt alles wat je zoekt onder handbereik. Even naar de supermarkt? Er zijn er vier op loopafstand. Op zoek naar iets bijzonders? De Leidse binnenstad heeft een geweldig aanbod, van grote kledingmerken tot heerlijke snuffelwinkeltjes. Pak je fiets, slinger langs de grachten en strijk neer op een van de vele terrasjes voor een goeie cappuccino en een broodje.

De Duurzaamste Kilometer van Nederland!

De ligging van The Station House is dus fantastisch, maar er is nóg iets bijzonders te melden over deze plek. Gemeente, bewoners en bedrijven zetten er samen de schouders onder om de Schipholweg voor 2025 te transformeren tot… de Duurzaamste Kilometer van Nederland! Meer weten? Zie duurzaamstekilometer.nl Dat jij met jouw gasloze, goed geïsoleerde appartement in The Station House je steentje bijdraagt is toch een fijn idee?